به خاطر ضعف های زیرساختی منطقه ام به کمیسیون عمران رفتم/ در حوزه عمرانی روحانی را بسیار موفق می دانم/ ساخت پل ورودی فومن را به این طلبه حقیر بسپارند
به گزارش طلوع شمال به نقل از گیل خبر ،حجت الاسلام افتخاری که اولین دوره خود در مجلس را پشت سر می گذراند بعد از دو دوره اولین روحانی است که در گیلان انتخاب می شود. وی از انتخابات گذشته در لیست امید قرار داشت و هم اکنون عضو فراکسیون مستقلان ولایی است. حواشی […]
به گزارش طلوع شمال به نقل از گیل خبر ،حجت الاسلام افتخاری که اولین دوره خود در مجلس را پشت سر می گذراند بعد از دو دوره اولین روحانی است که در گیلان انتخاب می شود. وی از انتخابات گذشته در لیست امید قرار داشت و هم اکنون عضو فراکسیون مستقلان ولایی است.
حواشی احداث سد لاسک، تخریب پل ورودی فومن، تغییر فرمانداران فومن، انتخابات گذشته و اختلاف با نماینده سابق، تاثیر لیست امید در انتخابات گذشته و … از جمله سوالاتی بود که وی در مصاحبه با گیل خبر به آن پاسخ داد.
آقای افتخاری دوره اول نمایندگی شما در حال سپری شدن است. آیا پس از این ۴ سال هنوز از کار نمایندگی لذت میبرید یا خسته شدهاید؟
مجموع کار نمایندگی بسیار سخت و دشوار است ولی لذت و شیرینی خاص خودش را دارد. سختیها برای برنامههایی که هست و چه بسا سوگندی که خوردهایم آن را را سخت و دشوار میکند. شیرینی و لذتش نیز در خدمت به مردم است. همین که بخشی از مردم خوشحال باشند لذت بخش است. روی هم رفته کار سخت و دشواری است. چون باید نگاه بسیاری از دستگاهها نیز همخوان با شخص نماینده باشد. در طول این مدت نیز تجربه خاص و فوق العادهای بدست آوردهام. سوای هر کار اجرایی، فکر میکنم نمایندگی یک کار فراتر از بقیه کارهاست.
آیا در دوره بعدی هم کاندیدا خواهید شد؟
دیدگاه مردم از نمایندگان خدمت و توجه به امورات است. اگرچه وظایف نمایندگی اجرای قانونی است که رفع گرفتاری از مردم کند. امروز مسیر وظایف مجلس تغییر کرده و اکنون خودش را کنار یک نهاد خدمت رسان اجرایی میبیند. نماینده در بسیاری از کارها ورود میکند و همین طور باید پاسخگو باشد. انباشت این کارها ممکن است برای رضایتمندی مردم کامل نشود. ما روز اول برنامهای را ترسیم کردیم که قطعا این برنامه به چهارسال ختم نمیشود و مسلما نیازمند یک برنامه بلند مدت است. آن چه خواست خداوند و رضایت مردم باشد ان شاء الله در صحنه حضور داریم.
بیشترین مراجعان به دفتر شما چه درخواستهایی دارند؟
عمده درخواستهای نسل جوان ما اشتغال است و در کنار آن یک سری نیازمندیهای مردم محروم است که باید به آنها مساعدت شود. در زمینه اشتغال درخواست زیاد داریم. خانوادههایی داریم که چند نفر از عزیزانشان بیکار هستند. استنباط من این است که دفتر نمایندگی هم به یک دفتر خدماتی اشتغال یابی تبدیل شده است.
شما چه فرصتهای شغلی میتوانید برایشان ایجاد کنید؟
فرصت شغلی میشود انجام داد. ما در این بحث باید ببینیم که تولید ما در چه مرحلهای است. در همه بخشها ما فرصت داریم. ما باید بر اساس تخصص تحصیلی افراد برنامه ریزی کنیم که الان این گونه نیست و مشاهده میکنیم که افراد متخصص یک رشته تحصیلی در جای خودشان نیستند.
در مورد همین حرف آخرتان، شما عضو کمیسیون عمران هستید. دلیل انتخاب این کمیسیون چه چیزی بود؟
من به عنوان نماینده مردم باید نیازهای مردم و خواستشان را ببینم و در همان کمیسیونی باشم که نیازها را برطرف کنم.در مقطعی به مجلس ورود کردم که استنباطم این بود که نیاز منطقه من نیازهای زیربنایی است و ما در بخش عمرانی واقعا ضعیف هستیم. باتوجه به این که کمیسیون عمران کمیسیونی تخصصی است و در بخش عمران و آبادانی و زیرساختهای کشور خیلی تاثیرگذار است و باتوجه به این که بنده هم پرسنل بنادر دریانوردی هستم که زیرمجموعه این کمیسیون است و از دیروقت در بخش عمران و آبادانی که والد شهید ما در بنیاد مسکن حضور داشت همین طور دادو ستد داشتیم و پیگیر کارها بودیم. استنباط من از حضور در کمیسیون عمران این بود که زیرساخت های نامناسب منطقه را جبران کنم. البته هرجایی ببینم حوزه انتخابیه من در همان مسیر کاستی دارد یقین بدارید که کمیسیونم را بر اساس همان کمیسیون ها انتخاب می کنم.
در انتخابات گذشته چند وجهه در پیروزی شما نقش داشت. از جمله مرحوم پدرتان که زمانی نماینده مجلس بودند. این تاثیر را قبول دارید؟
صد در صد از پتانسیل والد شهیدمان استفاده کردم. در این هیچ شکی نیست و این یک فرصت بود که در اختیارم بود. ایشان خدمات شایسته ای در مدت کوتاه خودشان داشتند. اما حفظ این جایگاه هم حائز اهمیت است. ما در طول این دوران سعی کردیم نگاه ابوی و مسیرش را داشته باشیم تا جایگاهش محفوظ بماند. از ان مهم تر حرکت مردم عزیز ما بود. از قدیم گفته اند که خوبی بکنید خوبی خواهید دید .خاطره خوشی که مردم از شهید افتخاری داشتند یک حرکت رو به جلویی بود. علی رغم این که بسیاری از دوستان و جوانان حرکت کردند.
در انتخابات گذشته در لیست امید هم حضور داشتید. تاثیر لیست امید را در پیروزی خودتان تایید می کنید؟
در انتخابات گذشته همان طور که ما امتیازات خاص خودمان را داشتیم و عزیزانی از اکثر طیف ها کنار ما بودند و از حمایت ها برخوردار بودیم. دوستان لیست امید باتوجه به این که لیست کشوری نیز بود در جمع بندی به این نتیجه رسیدند که در آن لیست قرار بگیریم و قطعا نیز طرفداران و مخاطبینی داشت که قطعا اسم بنده را در آن جایگاه دیده بودند.چه بسا در طول انتخابات نیز این موضوع را داشتیم که می گفتند چون در فلان لیست و تفکر هستید ما همراه شما هستیم. البته این که کسانی بگویند ما به لیست های دیگر توجهی نداریم نیز قطعا این گونه نیست و ما از همه گروه های سیاسی استفاده کافی داشتیم. این گونه نبوده که من صرفا به خاطر این که فرزند شهید افتخاری هستم رای آوردم. همه دست اندرکار بود.
آیا به اقدامات فراکسیون امید برگرفته از ان لیست هم پایبند هستید؟
روز اول که وارد مجلس شدم چند ماهی را وظیفه خودم میدانستم که در اکثر فراکسیونها شرکت کنم. این طور که استنباط من بود باتوجه به تعابیر رهبرمان که میگفتند دو جناح ما بالهایی هستند که که باید این دو بال کشور را اداره کنند و ممکن است بسیاری از ضعفها در کشور ما از همین خط و خطوط سیاسی باشد. آن چیزی که من دنبالش بودم در این فراکسیونها پیدا نکردم و نهایتا در فراکسیون مستقلین قرار گرفتم. این احساس را داشتم که شاید این فراکسیونها، فراکسیونهای نمادینی باشد. اما در جهت کارها و تصمیم گیریهای سیاسی و آرایی که وزرا میدهند این فراکسیونها تاثیرگذارند.
منتقدین در مورد فراکسیون مستقلین می گویند که به شدت دارای چرخش است و آرایشان متغیر است و توازن قوای مجلس را بهم زدهاند.
یقینا جایی که مشاهده شود منافع عمومی برای مردم است ت یقین بدارید فراکسیون مستقلین در آن راستا عمل میکند و برای همین مشاهده میکنیم که گاهی همراهی با فراکسیون امید و گاهی با فراکسیون اصولگرایان صورت میگیرد. مستقل بودن ما بدین معنا نیست که خط و خطوطی نداشته باشیم. کسانی که مستقل هستند یقین بدارید دارای تفکری هستند. شاید این فراکسیون را بتوان مجموعی از دو فراکسیون دانست که در جهت یک خط مشی حرکت میکند.
باتوجه به این که وضعیت لیست امید کمی دچار تغییر شده و به نظر می رسد آن اقبال گذشته را ندارد هنوز به حضور در این لیست امید دارید؟
افرادی مثل ما که در لباس روحانیت هستیم در هیچ حزب و جناحی قرار نمیگیریم. شاید بسیاری از گروهها تمایل داشته باشند که ما در آن مجموعه باشیم. مخصوصا اگر یک روحانی وظیفهاش را به نحو احسن انجام دهد. جریانات و مسائلی که پیش آمده یقین بدارید در مواضعی که مردم قرار است انجام دهند تاثیرگذار است. بعضی از لیستها هم انتظار دارند که افراد تماما در اختیارشان باشند. اینها مباحثی است که در مجلس نیز هست. من حق انتخاب را به مردم میگذارم. در مردم هم دو جریان حضور دارند. مردم به عملکرد شخص نگاه میکنند و مسائل سیاسی در کلان مشخص میشود.
آقای لاریجانی برای سخنرانی مراسم سالگرد پدرتان به فومن آمده بودند. دستاورد چنین سفرهایی چه چیزی بود؟
بله ایشان بزرگواری کردند و در مراسم شهید افتخاری حضور پیدا کردند. من از تمام کسانی که در این چهارسال برای سخنرانی شهید افتخاری حضور پیدا کردند هدفم این بود که از جایگاهشان برای رفع مشکلات مردم در حوزه انتخابیه استفاده کنم تا انتظارات مردم برآورده شود که افرادی حضور داشته باشند که هم شهید افتخاری را معرفی کنند و هم این جایگاه خدمت رسانی را بیشتر به مردم بشناسانند. آقای لاریجانی یک انسان توانمندی است و خیلی میشود از وجود ایشان در امور کلی کشور استفاده کنیم. اشراف ایشان به قوانین و مصوبات قابل لمس است. ما نیز چند مشکل داشتیم که حضور ایشان باعث شد آشنایی داشته باشند و بتوانند به ما کمک کنند که کمک ایشان نیز بسیار ارزشمند بود.
چند درصد از مخالفین خودتان را در انتخابات گذشته توانستید در این بازه زمانی جذب کنید؟ چه مقدار از طرفدارانتان را نیز از دست دادید؟
عملکرد هر نمایندهای در طول خدمتش ریزشهایی دارد. این بستگی به نگاه آن افراد دارد. من همیشه گفتهام اسفند ۹۴ مردمی که به صحنه آمدند یک عشقی در شهرستان فومن بود که این حرکت صورت گرفت. چون خیلیها اذعان داشتند که ما بعد از پدر شما دیگر کمتر در انتخابات حضور داشتیم. من این عشق و علاقه را احساس کردم. در فرایند این کار بدون شک یک عده ریزش داشتند. از آن طرف کارهای انجام شده در خدمت رسانی عده دیگری را به این سمت کشانده است. عده زیادی از مخالفین در کنار ما هستند. جلساتی برای هماهنگی برگزار شده است. البته مخالفین هم این گونه نیست که اکثرا با شخص بنده مخالف باشند، شاید مثلا در همه جمع های گروهی این گونه باشد. فکر میکنم تعداد قابل توجهی از مخالفین امروز متوجه شدند که این مسیر که مسیر توسعه است اگر همکاری صورت گیرد و نخبگان دورهم جمع شود می توان آن را تسریع داد. البته ما ریزشهایی داشتیم. دوستانی زحمت کشیدند و انتظاراتی داشتند که البته انتظارات شخصی نیز کمتر بود. افرادی بودند که مثلا انتظار داشتند فلان مسیر و راه را ترسیم میکردیم که صورت نگرفته است و مسلما این به نارضایتی مبدل می شود.
در مورد همین کاستیها چقدر اطرافیان را مقصر میدانید؟
موفقیت یک نماینده با یک تیم خوب صورت میگیرد. در انتخابات گذشته هم تیم بسیار خوبی دور هم جمع شدند که از گروهها و فکرهای مختلف حضور داشتند. دل نگرانی هم این بود که این کاستیها رفع شود و شهرستان فومن و شفت جایگاه بالایی به دست آورد. حالا در فرایند این کار ممکن است تیم اولیه نتوانست این حضور را به خوبی جمع کند. خیلی از دوستان میگویند که مقصر اصلی خود شما هستید که نتوانستید این حلقه را جمع کنید. من نیز دلایل خاص خودم را دارم. نه این که جمع نشده اند ولی اتفاقاتی افتاد که حالا نیازی نیست من تشریح کنم. من از نظرات کارشناسی این دوستان استفاده کرد ولی عده ای شاید در جمع انتظارشان این بود که در تصمیم گیریها دخیل باشند. البته به نوعی اکثرشان همراهی کردند ولی شاید بعضی سلایق متفاوت باشد.
فکر میکنید حلقه اطرافیان شما در دوره بعدی دچار تغییر شود؟
فکر میکنم خیلی کم باشد. بار نمایندگی بسیار سخت و سنگین است. اگر تیم خوب در همه بخشها همراه نباشند قطعا خیلیها گله میکنند. بسیاری از این گلهها شخصی نیست و برای پیشرفت شهرستان است و درست نیز هست و من فکر میکنم کسی که باید از این مسیر استفاده لازم را ببرد مسلما باید کنار این تیم باشد. در هر صورت این ریزش فکر کنم کمتر باشد.
در مورد دو شهرستان فومن و شفت نکتهای که شاید درست باشد این است که به اندازه دیگر شهرستانهای استان و یا ظرفیت مناسبش توسعه پیدا نکرده است. همین که حالا جلسه شهرستان کمتر توسعه یافته برای شهرستان شفت تشکیل میشود بدین معنا است که این توسعه کمتر دیده شده است و خیلی کارها مانده اند. علت این مساله را در چه چیزی می بینید؟
فومن و شفت شهرستانهای سیاسی هستند. علی رغم این که حضور مردم در همه انتخابات بسیار چشمگیر بوده اما خیلی اوقات افرادی که در راس مسائل سیاسی هستند خیلی نمیتوانند استفاده خوبی داشته باشند. عدم استفاده از زیرساختها و عدم بهره گیری از مدیران خوب خیلی تاثیرگذار است. در دوران گذشته شهرستان شفت نتوانست این استفاده را بکند و از امتیازات کشوری بهره ببرد. حالا شاید بخشی از آن به مدیران برمیگردد و یا بخشی به زیرساختهایی لازم است که اعتبارات مناسب میخواهد که این هم راه داشت و میتوانستند با پیگیریهای فراوان این مسیر را طی کنند. شاید بخشی از ضعفها این باشد که نتوانستیم از این مدیران استفاده کنیم.
در انتخابات گذشته از آقای روحانی حمایت کردید آیا هنوز از تصمیم خودتان دفاع می کنید؟
انتخاب آقای روحانی یک انتخاب فردی نیست. انتخاب یک تفکری است که در این مسیر قرار گرفته است. آقای روحانی انسان توانمندی است و تجارب ارزشمندی دارد. جایگاه مجلس، امنیت ملی او به جایگاه ریاست جمهوریش ختم شد. عهد من با خودم این است که هرجایی مسئولی بخواهد در کنار مردم باشد و ارزشهای نظام را بر اساس چشم انداز رهبر انقلاب اولویت خود قرار دهد انسان موظف است همراهی کند. ما تا جایی که به نظام، رهبر و مردم پایبند باشند همراهی خواهیم کرد. وقتی دولتی را مردم انتخاب میکنند و حکمش را رهبری عزیز تنفیذ میکنند هرجایی از مسیر خارج شود در راس هرم رهبری عزیز با هیچ کسی تعارف ندارد. برنامهها و خط مشی را ایشان مشخص میکند. شاید در پائین دست انتظاراتی داشته باشیم و بگوئیم آقای فلانی خواستههای ما را برآورده نکرده است، باید ببینیم این خواستهها در چه مسیری است ولی روی هم رفته من نسبت به دولتها آقای روحانی را در انجام کارهای عمرانی خیلی موفق دیدم. خدمات زیادی شده است. ممکن است در خیلی جاها کاستی باشد که چنین هم هست. الان هم از مردم سوال کنید یک سری نکات مثبت را می گویند و یک سری نکات منفی را!
به نسبت همه دولتها موفق تر بودند؟
نمیشود گفت نسبت به همه دولتها ولی میتوان گفت در جایگاه فعلی بسیار موفق بود. باتوجه به مشکلات فراوانی که داشتند. در سطح کلان بین المللی اتفاقاتی رخ داد و همچنین حضوری که ما باید در منطقه داشته باشیم به نظرم حضور ایشان بسیار خوب بود. در این جایگاه بعضی از افرادی که شاید ادعا داشته باشند چنین موفقیتهایی به دست نمیآمد. حالا نمیگوئیم صد در صد موفق هستند. ما خودمان انتقاداتی را داشتیم. اخیرا به خود آقای رئیس جمهور هم عرض کردم شما مثل ما منتخب مردم هستید و مشروعیت شما از انتخاب است. این که من شما را مورد خطاب قرار میدهم کاستیها را مشاهده میکنم و خطاب قرار میدهم. این که مخاطب من شما هستید برای این است که مدیرانش پاسخگوی خوبی نیستند. پس در راس هرم به مدیر برمیگردد.
در ۲۵ مهر سال ۹۶ گفته بودید رئیس جمهور آمریکا توان خروج یکطرفه از از برجام را ندارد و برجام یک معاهده بین المللی چند جانبه بوده که تضمین ان قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. با اتفاقاتی که پس از آن رخ داد فکر نمیکنید چنین تحلیلی بیشتر تاریخ مصرف داخلی داشت؟
برجام در زمان خودش یک اتفاق بسیار ارزشمندی بود. حالا در فرایند اگر تغییر کرده جای بحث و بررسی خودش را دارد ولی این که همه مشکلات کشورمان را به برجام وصل کنیم این هم بی انصافی است. آن شرایط خاصی بود. ما در لبه پرتگاه بین المللی بودیم و اتفاق نویی افتاد. شرایط ما بسیار حاد بود که تبدیل به بحرانی میشد که این را تبدیل به احسن کردیم ولی در مسیر راه بدعهدیهایی که از دولت آمریکا و یا همراهان آنها دیدیم به نظرم نظام ما باید یک تصمیم انقلابی که رهبر عزیزمان میفرمود را بگیرد که این رهنمودهای داهیانه رهبری و حرکت دولتمردان مردان را مشاهده کردیم. روی هم رفته مشکلات خودمان را نمیتوانیم به برجام گره بزنیم. اگرچه در سطح کلان خیلیها میگویند بازار بده بستان است. باید بدهید تا بگیرید ولی وقتی راه بر همه بسته میشود دیگر بده بستانی وجود ندارد. امروز مشکلات عدیده ما برای برجام نیست و این اعتقاد قلبی ما نیست.
پس مشکلات عدیده ما به چیزهایی برمیگردد؟
عدم خودباوری مدیران و استفاده از متخصصین و این که همه کنار هم ننشینیم. این که در کشور چند صدا نباشیم. مقام معظم رهبری چشم اندازی دارند که قرار است ما را به افق ۱۴۰۴ برساند. برای همان برنامه ریزی شود کارها روی روتین قرار میگیرد. دستگاهها و قوای سه گانه باید در راستای آن عمل کنند. این که هر کسی برای خود قانونی تفسیر کند و یا حرفی بزند به آن هدف عالی نمیرسیم. امروز اگر میخواهیم به همان جمله حضرت آقا برسیم که بودجهمان از نفت قطع شود باید به خودباوریهای خودمان نگاه کنیم. باید به عشق ایران اسلامی و ارزشهایی ما را به اینجا رسانده همه دور بنشینیم و از نظراتش استفاده کنیم.
برگردیم به مسائل حوزه انتخابیه، در جلسهای گفته بودید که وظیفه نماینده آسفالت کردن لانه مرغ مردم نیست. به نوعی این حرفتان در مورد دیگر همکارتان بود. این درست است که آقای دلخوش در آسفالت بعضی مناطق هم مرز فومن نقش داشتند؟
نخیر، بیان من این گونه نبود. بعضیها برداشت بدی کردند. ما در روستاها که میرفتیم مردم این تعبیر را به کار میبردند که چطور میشود بعضی جاها تا لانه مرغ خانهها آسفالت شده است. نامی از کسی برده نشد. تعبیری بود که بعضی از مردم در بعضی روستاها داشتند. ما نامی در جلسهای نبردیم. در جهت مزاح گفتیم که ما نماینده این جور مسائل نیستیم. وظیفه عمده ما آسفالت یا برق نیست ولی من در گرفتن اعتبارات از جمله سهمیه آسفالت نقش دارم. ولی این که من بگویم این روستا را ول کن و آن یکی روستا را درست کن من اینجا حقی ندارم. حالا ممکن است در گذشته چنین کاری صورت میگرفت که شده است. ما روستایی داشتیم که اصلادر طول دوران نمایندگی نمایندگان گذشته همیشه از لیست خارج میشد. نگاه ما این نبود. نگاه ما در این بود که هر روستایی که دارای ظرفیت است استفاده کنیم.
االان نسبت به قبل در مورد آسفالتها چه پیشرفتی صورت گرفته است؟
در دورانی که وضعیت اقتصادی نامناسب است و مشکلات بسیاری داریم این حجم از خدمت رسانی یک موفقیت چشمگیر است. دوره ما الحمدالله ما تنها در بخش راه روستایی بیش از ۶۰ کیلومتر آسفالت داشتیم. در بحث قیر که همه نمایندگان با ان قیر هستند، ممکن است عده ای با بعضی ارتباطاتی که دارند شاید کاری انجام دهند این به ارتباطات برمیگردد ولی در طرح هادی دو شهرستان فومن و شفت بی نظیر عمل کرده است و مردم این را میبینند.
در قضیه سد لاسک حمایت شما از این پروژه نوعی ابهامات را مطرح کرد و قضیه مخالفت با حفظ تالاب انزلی مطرح شد. فکر نمیکنید احداث سد لاسک در محیط زیست منطقه تاثیر نامطلوب داشته باشد؟
من همین جا از شما کمک میگیرم. آنهایی که میگویند سد لاسک ضرر دارد. الان تشریف ببرند شفت را ببینند. همین سیل اخیر و خرابیهای آن را مشاهده کنید. اگر ما سدی داشتیم که این آب را ذخیره و تقسیم بندی میکردیم هیچ وقت این خرابیها را نداشتیم.
ولی اگر سدی ساخته شود که شاهراه اصلی تالاب را تهدید کند آن وقت چه باید کرد؟
هیچ اتفاقی برای تالاب نمیافتد. مشکل تالاب انزلی احداث سد لاسک و سدهای دیگر نیست. مشکل تالاب را متخصصین میدانند. در گیلان ما بحث لج و لجبازی را داریم. میگویند چون با فلانی مخالف هستم باید افراد را جمع کنم و به خدمتش برسم و منفعت عمومی را کنار بگذارم. در قضیه تالاب انزلی من در جلسات کارشناسی زیادی نشستم و از نظر متخصصین استفاده کردم شاید ارتباطی هم با گیلان نداشته باشند .آن چیزی که انها توضیح دادند و تحقیق کردند مشکل تالاب انزلی رسوباتی است که از رودخانهها به آن جا ریخته میشود. تالابی که تا دیروز نه متر ارتفاع داشت اکنون به حدود یک متر رسیده است. خوب نگاه کنید رسوباتی است که جمع شده است. یکی از فواید سد همین جمع کردن رسوبات است.
یکی از بحثهای کارشناسی احداث سد این است که روستاهای پائین دست و بالادست دچار مشکل و اختلال میشوند. مثلا روستاهای پائین دست دچار خشکسالی میشوند و روستاهای بالادست پر آب!
فقط یک روستا است که در مخزن سد قرار می گیرد که جانمایی آن هم صورت گرفته است و کارهایش انجام گرفته است. سد لاسک قرار نبود در همین نقطه فعلی احداث شود. ۵ نقطه را انتخاب کرده بودند که به اینجا رسیدند. هر وقت به هر طریقی برای حفظ محیط زیست و روستاها در بالادست این سد را احداث کردند. اگر در پائین دست این سد احداث میشد شما یکی از سدهای ویژه کشور و حتی یکی از مناطق زیبای گردشگری حتی در جهان میشد. متاسفانه حساسیتهای قومیتی و طایفهای و یا دیدگاه افراد لحاظ میشود. با عدم استفاده از کارشناسان خبره حرف و حدیثهایی میشود. نگاه ما اگر یک افق پنجاه ساله باشد که بخواهیم در آن سال از این ترسالی خارج شویم و نزولات آسمانی نداشته باشیم چه باید بکنیم این نگاه را تعیین میکنیم. دیگر نمیگوئیم که در پائین دست ما هکتارها شالیزار آب نداشته باشد چه باید بکنیم. این آب شیرینی که وارد دریا می شود را چه باید بکنیم.
الان سرنوشت احداث آن به کجا رسید؟
تمام شد. الان فقط باید در جدول برنامه و بودجه قرار بگیرد. چون در جدول سال ۹۳ تامین اعتبارصورت گرفته بود که باید الان به روز رسانی شود. الان ۵۶ میلیارد تومانموجود است و در حساب پیمانکار وجود دارد که الان باید بروز رسانی شود که بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد شد. این که این میزان به شهرستان شفت ورود کند آقایان این را نگاه نمیکنند؟ یک روستایی که با سختی زندگی میکند بدون برق و گاز و امروز فراخی نعمتی سراغش امده است. علی رغم این که باید نگاه محیط زیستی نیز باید باشد و من این را شک ندارم. خود من هم مدافع آن هستم. چون منابع طبیعی باید یک چیزهایی را لحاظ کند و در قرارداد هم نوشته شده که پیمانکار و یا کسی که احداث سد را مدیریت میکند اگر به پیوستهای مخیط زیستی توجه نکند محیط زیست و منابع طبیعی میتواند کار را متوقف کند.
از سد لاسک که عبور می.کنیم میرسیم به یکی دیگر از مشکلات حوزه انتخابیه شما یعنی پل ورودی شهر فومن، استنباط در مورد این پل این است که هر نمایندهای که به مجلس ورود میکند یک تغییری در آن ایجاد میکند. آیا این حیف و میل بیت المال نیست؟
آنهایی که حیف و میل کردند باید پاسخگو باشند. نگاه من این است که اگر کاری در استانی انجام میشود باید با فضای آن استان و مسائل تاریخی آن شکل بگیرد و در واقع یک بسته فرهنگی داشته باشد. نمیتوانیم پلی که در سیستان و بلوچستان میزنند همان پل را در گیلان بزنند. شما در اصفهان و شیراز را نگاه کنید بیابانهایی است. آن جا هر پلی بزنید همه تعریف میکنند. ولی اینجا در منطقهای گردشگری و مذهبی و تاریخی ورودی شهرستان را با تلی از شن میسازید آن هم از مسیردرختان زیبایی که حزء حرایم هفت گانه کشور هستند. در این مسیر زیبا شما با یک سازه زشت کریه المنظری برخورد میکنید که مثل یک دمل چرکین میماند. ما نظرمان این بود که شما این پل را ساختید و کسانی که حیف و میل بیت المال کردند باید پاسخ دهند و دستگاه ای نظارتی باید پاسخگو باشند.
کسی در مورد این برخورد پیگیری کرده است؟ آن هم باتوجه به این که خودتان صحبت میلیاردها تومان شنی میکنید که در اینجا ریخته شده است؟
خود شنها الان قابل استفاده است و باید تبدیل به احسن شود. این هزینه انجام شده و باید در همان جا استفاده شود. یعنی اگر قرار است این سازه تغییر پیدا کند باید همان مصالحی که دور ریختنی نیست استفاده شود. اصلش میماند روی سازه بتونی که هزینه شده و اشتباه بوده است. کسانی که بدون کار کارشناسی این کار را انجام دادند باید پاسخگو باشند.
خب باید مشخص شود که چرا این تغییر صورت گرفته است. مردم دنبال مقصرین میگردند آیا برای برخورد با این مقصرین قصد برخوردی است؟
یکی از ضعفهایی که ما امروز میبینیم و مردم هم شکایت دارند همین است که یک کار اشتباهی با حیف و میل بیت المال صورت بگیرد با آن متصدی چه میکنند. نهایتش این است که اگر مثلا در گیلان مسئول است به یک استان دیگر ببرند. مردم این را نمیپسندند. ما بگوئیم این سازه باید بسته فرهنگی با محیط داشته باشد الان هم اقل تخریب صورت میگیرد اگر حرف گوش دهند که نمیدهند. شاید میترسند که پاسخ دهند.
اینها کی هستند؟ میشود شفاف تر بگوئید؟
مجموعه وزارت راه است که باید ورود کند. در کمیسیون عمران هم جلسات مختلفی گذاشتیم. نمایندگان بازرسی و قوه قضائیه هم در جلسه بودند. گفتند حرف شما درست است. راه حل چی است؟ راه حل این است که اقل تخریب را داشته باشیم. آن جا سازه بتنی است که یک لاشه است که اگر هنرش را داشته باشیم میتوانیم از لاشههای آن جای دیگر هم استفاده شود. اینجا فقط چند ستون است که تخریب میشود. این را آقابان باید پاسخ دهند؟ الان پلهایی در کشور تخریب شد. پل بوئین زهرا و یا نادری اهواز و صادقی و گیشای تهران تخریب شدند. روی پل فومن چهارده سال پیش میتوانستند کار کنند و باید سریعتر افتتاح میشد ولی هر بار آمدند مثل خالکوبی شیر یا دمش را زدند یا شکم و یالش را و دیگر چیزی برایش نماند. اینقدر این پروژه را معطل کردند که دیگر نتیجهای نداشت. یکی از بدی های استان ما همین است. یک پروژهای که باید دوساله تمام شود این قدر طولانی میکنند که از کیفیت و بهره برداریش میافتد. این سازه این گونه نبود. الان هم در مجموعه وزارت راه یک بحث این است که چند ماه تا انتخابات مانده است. ببینید این نماینده رای میآورد یا نمیآورد. بعد اگر رای نیاوردیم میروند با بعدی پای مذاکره مینشینند که شتر دیدی ندیدی و این ضعف امروز دستگاه ما است.
یعنی ممکن است دوباره ساخته شود؟
دیگر بستگی دارد کسی که مردم انتخاب میکنند نگاهش به شهرستان فومن یک نگاه فرهنگی مذهبی و تاریخی است یا نه! من یقین بدانم این پل به همان شیوه بهره برداری میشد حادثهها میآفرید. تریلیها با بار روی شن باید میآمدند و این بارانها شن را شست و شو داد که من عکسهایش را دارم که حوادث تلخی را مشاهده میکردیم. الان هم آقابان حرف گوش نمیدهند. بسپارند به این طلبه حقیر معتقدم که سازه ارزشمندی با هزینه بسیار کمتر خواهد شد.
در مورد تیم شهرداری فومن هم گفته میشود که شما در جلسه شورای شهر درخواست داشتید که باشگاه به شما واگذار شود و حتی اصطلاح «انا الرجل» را بیان کردید. این نوعی دخالت سیاست در ورزش نبود؟
این هم باید اصلاح شود. خواست جوانان شهرستان این بود که من هم و غم خودم را برای تیم شهرداری فومن بگذارم. من برای جوانان این کار را کردم. اگر به ورزشگاه رفتم جوانان خواستند. آن روزی هم که در مسابقات جام رمضان لباس ورزشی پوشیدم درخواست همین جوانان عزیز بود که گفتم چشم. اگر در تیم شهرداری فومن که یک امیدی را در دل شهرستان به خصوص جوانان زنده کرده است من ورود کردم به دلیل مسائل حاشیهای بود که در تیم افتاده بود. من در جلسه گفتم آقایان شما سالهاست تیم را بین بعضی افراد و اسپانسرها پاسکاری میکنید. هر کسی میگوید «انا رجل» شما میگویید خوش آمدید. اما در قراردادتان میگویید این تیم بدهی دارد، مشکل دارد و… و آنها هم میگویند که ما همه این مشکلات را حل میکنیم و امضا هم میکنند. اما بعد از یک سال نفر بعدی که میآید همان آش و همان کاسه است. بعد هم گفتم اگر قرار است هرکسی از بیرون بیاید و بگوید «انا رجل» پس ما هم «انا رجل» و اجازه دهید تیم را مدیریت کنیم. البته این مدیریت بدین معنا نیست که ما مدیر باشگاه باشیم.
این به چه معناست؟
تیم را به ما بدهند که همه ورزش دوستان بنشینند و از افراد پیشکسوت و سرمایه گذاران بزرگ فومن استفاده کنیم و یک هیات امنای خوبی شکل بگیرد و بگوئیم این تیم سالی فلان قدر هزینه دارد، شما محبت کنید بالای سر بچهها باشید. وگرنه این که کسی را بدون شناخت از آن یک قراردادی بگذارید و امضاء کنیم این همه مشکلات ایجاد میشود. در آن جلسه هم قرار شد که یک هفته به ما وقت بدهند. ما در آن یک هفته نشستهایی برگزار کردیم و رایزنیهایی داشتیم. خیلیها گفتند با ما هستند که البته ما متوجه نشدیم همه میگویند با ما هستند و بعد اتفاق نمیافتد. رفتیم جلسه شورای شهر و گفتیم چون تیم برای شورای شهر و شهرداری است اگر مشاهده میکنید کسی صلاحیت مدیریت این تیم را دارد به او واگذار کنید و من هم حمایت میکنم. همان طور که در دورههای گذشته نیز این حمایت کردم. من از آقای دکتر نوبخت مبلغی را که به وزیر ورزش دستور داده بودند گرفتم. اعتباراتی که برای ورزش شهرستان در طول این مدت گرفتم در هیچ دورانی سابقه نداشته است.
فکر نمیکنید تیم شهرداری فومن به دلیل عدم زیرساخت لازم توانایی حضور در دسته دوم هم ندارد؟
حالا یک تیمی با تلاش جوانان بالا امده است. این زیرساختها را دولت باید فراهم کند. چهارده سال است ورزشگاه ما بلاتکلیف است.
حالا هم گفته میشود قرار است در یک استادیوم رشت بازی کنند.
بله، جالب است یک ورزشگاه دیگر ما را نیز تخریب کردند. گفتند میخواهیم چمن مصنوعی بزنیم و ما را از همان ورزشگاه هم محروم کردند. این بی تدبیریها است که جوانان گله دارند.
حالا در نهایت شورا به چه نتیجهای رسید؟
فعلا با جلساتی که گذاشتیم فرد خاصی را انتخاب نکردند، از آن جا که مسابقات شروع شده قرار شد که شهرداری علی الحساب مبلغی را تقبل کند تا این که اشخاصی که تیم را میخواستند خودشان را نشان دهند ولی بازهم مشکلات عدیدهای وجود دارد.
در چهار سال گذشته فومن چهار فرماندار عوض کرده است. شفت چند سالی است که یک فرماندار دارد. این شائبه دخالت شما در امور اجرائی برای تغییر مدیریت اجرایی را بالا برده است. گفته میشود اختلاف فرمانداران با شماست که این تغییر و تحولات را به وجود میآورد.
من به شخصه هیچ دخالتی در کارهای مدیران ندارم. اما من که به تنهایی در این جایگاه نیامدم. من را مجموعهای از طیف و گروه و مردم خاصی همراهی کردند و یقینا آنها مطالباتی دارند. یک سری نیازمندیهای به حقی فشارهایی را به ما تحمیل میکند. روز اولی که انتخاب شدم خیلیها خواستند ما مدیران را تغییر دهیم که من گفتم ما تعویض نمیکنیم بلکه ترمیم میکنیم. متاسفانه بسیاری از مدیران قدر این تغییر را ندانستند. این که هر کسی کار خودش را کند. حالا چون در سطح کلان تغییراتی ایجاد میشود چرا باید مردم را متمایز کنیم که چون شما با فلانی بودید حق ندارید داخل بیایید و یا برعکس! یکی از گرفتارهای مردم همین است.
در مورد فرمانداران که عوض شدند، وزارت کشور بعد از انتخابات دنبال تغییر فرمانداران بود. افرادی را معرفی کردند که از ما نیز نظر خواستند. حالا قرعه فال به نام شخصی افتاد. اما در زمان کار چالشهایی ایجاد میشود که مشاهده میکنید کارها به نحو احسن انجام نمیشود. یک کسی سیاسی است و یک کسی سیاسی کاری میکند. کسی قرار است کار کند اما یک کسی به قول ما طلبهها راه را عوضی میرود یک کسی عوضی است. در مسیر راه هدف خدمت به مردم است، نه این که کاری کنم که بین جوانان و گروهها و مدیران اختلاف شود. کار یک مسئول اجرائی این نیست که اختلافات را دامن بزنند. وقتی مشاهده میکنید که یک گرهای ایجاد شده ضرورت دارد که ما نیز فریادی بزنیم. فرماندار سوم هم که ارتقا پیدا کرد، ما مشکلی نداشتیم. روی هم رفته هر کسی در فومن فرماندار بوده ارتقا پیدا کرده است. در واقع ما سعی کردیم که ارتقا پیدا کنند.
حالا چون رابطه شما با آقای محسنی فرماندار شفت خوب است ممکن است فرماندار شدن ایشان را ببینیم؟
این دیگر به وزارت کشور برمیگردد و تصمیمی که آنها می گیرند. این که وزارت کشور تصمیم بگیرد ایشان در مقام بالاتر باشد ما نیز استقبال میکنیم.
شما از معدود نمایندگان روحانی گیلان در بیست سال اخیر بودید. علت کمرنگ شدن حضور روحانیون در پستهای نمایندگی مجلس نسبت به گذشته را چگونه ارزیابی میکنید؟
من فکر میکنم یک روحانی در میان مردم و کنارشان باشد این اعتماد را همیشه خواهند داشت. در طول مدتی که ما در شهرستان بودیم من همیشه سعی کردم این جایگاه و نگاه مردم را متزلزل نکنم. چون حکومت ما حکومتی اسلامی است و شاخصه این اسلامیت معمولا افراد روحانی جامعه هستند بعضیها خیلی از کاستیها و مشکلات را به نام روحانیتی که جایگاه مدیریتی دارد منتسب میکنند که این تفکر درستی نیست. شاید همین دلایل باشد که رغبت به روحانیون کمی کمتر باشد. وگرنه ما در استان روحانیون بسیار خوب، نخبه و خوشفکری داریم. در نهایت هرکسی پاسخگوی اعمال خودش است و این را طوری در زندگی خودش پیاده کند. من اگر خوب باشم مردم هم خوب انتخاب میکنند.
در انتخابات دوره گذشته شما در دور اول بررسی رد صلاحیت شدید و در دور دوم تایید! شایعه بود که آقای عاشوری در تایید صلاحیت شما نقش داشتند. این شایعه را تایید می کنید؟
ممکن است خیلیها زحمت کشیده باشند ولی ما اسمی از ایشان در میان زحمت کشیدهها نداشتیم. اگر واقعا این را ثابت کنند که سهم داشتند حتما از ایشان تقدیر میکنم.
در گیلان شاهد بعضی بنرها هستیم که در نوع خود مایه تعجب است. حالا در مورد شما هم یک بنر تبریک انتخاب «عضو ناظر در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور» را نصب کرده بودند. این بنرهای تشریفاتی و شاید عجیب و غریب را تایید میکنید؟
این دیگر به طرفداران و نوع حمایتشان برمی.گردد. قرآن میفرماید «و أمّا بِنِعْمَهِ رَبِّکَ فحَدِّثْ» امام یک تفسیر زیبایی درباره این آیه دارند که نعمات خودتان را به مردم بازگو کنید. مسئولین تلاشهای خودشان را بگویند. این یک بعد قضیه است ولی جایی است که ارتقا پیدا میکنید چند نفر هوادار میگویند ما به عشق فلانی میخواهیم یادی کنیم و پردهای بزنم. این بحث علاقه و طرفداری است ولی این نیست که من بگویم چند نفر حرکت کنند و پرده بزنند.
در قضیه اخیر انتقال آب دریای کاسپین و اعتراض نمایندگان شمالی عکس شما در اعتراض و یا نامه استیضاح وزیر نیرو دیده نشد و برای همین میگفتند که شما قصد حمایت از وزیر نیرو را دارید که در احداث سد لاسک کمک کرده است. نظرشما در مورد انتقال آب دریای کاسپین چیست؟
من در این رابطه مصاحبهای نوشتم که خود گیل خبر هم منتشر کرد. اعتقاد من این است که هزینه بالایی دارد و از نظر زیست محیطی به اکو سیستم منطقه ما نمیخورد. هزینه بالای اقتصادی آن بالغ بر سی هزار میلیارد تومان است و هشتاد کیلومتر باید از داخل جنگل و میان درختان عبور کند. اگر مثل چین به فناوری برسیم که بدون قطع یک درخت در انتقال آب توانمند باشیم و این تکنولوژی را داشته باشیم خیلی عالی است. ولی نوعا در این کشور مسبوق به سابقه نیست. من در این مصاحبه نظراتم را اعلام کردم.
البته اسم من در استیضاح هم هست. همکاران معمولا عادت دارند که صفحه اول امضا کنند که معمولا بعد امضاهای اولیه پر میشود و صفحات دیگر را نشان نمیدهند.
شما در انتخابات گذشته در جایگاه ریاست هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر رشت استعفاء دادید. دلایل این استعفاء به چه عواملی برمیگشت؟
بدون تعارف بگویم که اعتقاد من بر این بود کشور چون در مسیر قرار گرفته بود و عدهای میخواستند افراد تمییز قرار گرفته شود. درخواستهایی هم از سوی همکاران و بعضی افراد بود. من اعتقادم این بود که این جایگاه سختی است. اگر اختیاری داشتم که با مشورت و نظر دیگران این کار را انجام میدادم اما نوعا در روند کار این گونه نبود. این که بخواهیم یک مسیر را یک طرفه جلوه دهیم و دیگران را نادیده بگیریم موفقیتی ندارد.
شما به شفافیت مالی خودتان و بستگان خودتان اعتقاد دارید؟
آماده و آماده ایم. من کاملا در این زمینه آمادهام. طرح شفافیت مالی طرح بسیار خوبی است که مردم بدانند یک فرد مسئول قبلا چه داشته و الان چه دارد.
در طول دوران نمایندگی پیشنهاد رشوه داشتید؟
از این که رشوه در بعضی جاهای کشور هست شکی نیست ولی من نه و این را هم مدیون همین لباس هستم.
وضعیت مالی شما بعد از مجلس بهتر شده است یا بدتر؟
هزینههای ما بیشتر شده است. وگرنه اگر بخواهید با هر ترتیبی وضعیت را بسنجید هزینههای ما بالاتر رفته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید