اما و اگرهای انتخابات درفومن وشفت
انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از مهم ترین آوردگاه عرصه سیاسی و تجلی اراده ملت است ،در جمهوری اسلامی ایران انتخابات به مثابه رفراندوم است،مشارکت مردم در انتخابات یکی از مولفه های و مقومات اساسی رفتار سیاسی شهروندان و تعیین سرنوشت حال و آینده با دستان خود است ،جهت مشارکت حداکثری شهروندان در انتخابات نیازمند […]
انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از مهم ترین آوردگاه عرصه سیاسی و تجلی اراده ملت است ،در جمهوری اسلامی ایران انتخابات به مثابه رفراندوم است،مشارکت مردم در انتخابات یکی از مولفه های و مقومات اساسی رفتار سیاسی شهروندان و تعیین سرنوشت حال و آینده با دستان خود است ،جهت مشارکت حداکثری شهروندان در انتخابات نیازمند بستر سازی مناسب وکاندیداها با سلایق متنوع ومتکثر است تا در یک رقابت سالم افراد شایسته و توانمند بر اساس رای و نظر مردم برگزیده شوند.
هدف از تقریر وتنسیق این سطور گریزی بر انتخابات فومن و شفت است که در آینده نزدیک بین گزینه های تایید صلاحیت شده یک کاندیدا بر صندلی سبز مجلس تکیه خواهد زد .
بدون شک انتخابات فومن و شفت باتوجه به شرایط سنتی و تقابل دو جریان سیاسی ونگاه قومیتی همیشه حساسیت های خاص را داشته و دارد .
ناصرعاشوری یکی از کاندیدای مطرح است که از مجلس پنچم در عرصه سیاسی شفت و فومن فعالیت نموده و همواره یکی از گزینه های فینالیست انتخابات مجلس بوده است .تقابل عاشوری که منتسب به جریان راست وجماعتی از جریان چپ است درمجلس پنچم شکل گرفت وبا باطل شدن انتخابات در حوزه فومن و شفت ،این عاشوری بود که به مجلس راه یافت .
از دوم خرداد سال هفتادوشش با شکل گیری جریان اصلاح طلب و اصولگرا در قالب احزاب وجریانات سیاسی و با برگزاری انتخابات مجلس ششم این جماعتی بود که بر رقیب سنتی خود پیشی گرفت وتوانست به مجلسی که اکثریت مطلق دست اصلاح طلبان بود راه پیدا کند.اتفاقات مجلس ششم باعث رد صلاحیت گسترده نمایندگان اصلاح طلب شد که جماعتی هم از آن جمله بود و درانتخابات مجلس هفتم خیال عاشوری از رقیب سنتی خود که یک دوره هم از آن شکست خورده بود راحت شد و جماعتی علی رغم شرکت چند دوره در انتخابات نتوانسته نظر مساعد شواری نگهبان را جلب کند.
کاندیدای مطرح دیگر خلیل بهروزیفرازجریان اصولگرا است که در ادوارگذشته در لیست اصولگرایان قرار داشته است و در انتخابات مجلس نهم بعداز رد صلاحیت مرحوم میرزایی به رقیب جدی عاشوری تبدیل شد ولی نتوانست از پس عاشوری کهنه کار بر بیاد وبه قولی دربازه خالی را اوت زد وچهارسال تا مجلس دهم انتظار کشید و این عاشوری بود که برای سومین بارصندلی سبز مجلس را تصاحب کرد.
دهمین دوره انتخابات مجلس با شگفتی به پایان رسید،با رد صلاحیت گزینه های قبلی و عدم احراز مهدی افتخاری ،می رفت تا انتخابات مجلس نهم تکرار شود، با تایید صلاحیت افتخاری در آخرین روزها ورق برگشت و بازنده اصلی این انتخابات بهروزیفر و یارانش بودن چرا که در صورت عدم حضور افتخاری خود را پیروز انتخابات می دیدند که برای باردوم شکست بزرگی برای بهروزیفر و یارانش رقم خورد و افتخاری جوان با پشتوانه رای شهید افتخاری ،اصلاح طلبان ،جوانان و حمایت تمام قد مرحوم میرزایی برکرسی سبز مجلس نشست.
اکنون با رد صلاحیت افتخار از سوی شورای نگهبان اگر چه تا ۲۲ بهمن فرصت بازبینی مجدد وجود دارد ولی تا اینجای کار انتخابات مجلس یازدهم در فومن و شفت شباهت زیادی با مجلس دهم دارد. در مقابل دو کاندیدای سنتی یک کاندیدای تکنو کرات وجوان تایید صلاحیت گرفته و نسبت به سایر گزینه ها به جریان چپ نزدیک تر است که امکان دارد دو قطبی عاشوری و بهروزیفر را به سه قطبی عاشوری ،بهروزیفر و زبردست تبدیل شود وشگفتی ساز انتخابات مجلس یازدهم باشد.
اصلاح طلبان فومن و شفت که دارای سرمایه عظیم نیروی انسانی هستند وبا تبلیغات اندک در دور مجلس ششم ،هشتم و یازدهم نماینده به مجلس فرستاند در صورت اجماع با یاران افتخاری ،خانوده مرحوم میرزایی ورسول جماعتی بر روی هر یک از کاندیداها می توانند بدون شک پیروزی انتخابات دوم اسفند را رقم بزنند.
حال چند سناریو را می توان برای جریان تحول خواه و کاندیداهای رد صلاحیت شده انتخابات فومن و شفت متصور بود.
- در صورت حمایت ازبهروزیفر ،اتفاقی که در مجلس نهم صورت گرفت ، یاران میرزایی با حمایت غیرعلنی به حمایت بهروزیفر پرداختند اگر چه عاشوری پیروز انتخابات شدولی گویا در این دوره بهروزیفر با پیگیری جدی دنبال تکرارچنین حمایتی هست که دور از ذهن هم نیست.
- حمایت از ناصر عاشوری که برخی از اصلاح طلبان وی را نزدیک به جریان اعتدال می دانند ولی با تقابل شدید جماعتی ،یاران افتخاری و مرحوم میرزایی تقریبا دور از ذهن است که چنین اجماعی صورت بگیرد.
- حمایت از زبردست، که از گزینه های جوان و نسبت به سایر گزینه ها نزدیک به جریان تحول خواه و آلترناتیوی برای انتخابات آینده است ،در صورت چنین اتفاقی می تواند شگفتی ساز انتخابات دور یاردهم باشد و دو گزینه راست سنتی را برای همیشه از صحنه رقابت انتخابات حذف نمایید .
حال باید منتظر ماند و دید با توجه به جو سیاسی حاکم بر شهرستان های فومن و شفت آیا جریان اصلاحات و گزینه های مطرح رد صلاحیت شده جریان چپ سکوت اختیار خواهند کرد یا بارسیدن به اجماع وحمایت قاطع از یک کاندیدا که زمزمه نشست انتخاباتی بزرگ و سرنوشت ساز درآینده نزدیک به گوش می رسد پیروز ماراتن سخت انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی همچون دوره گذشته خواهند شد.
ناصر سعادتمند
.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید