مشارکت حلقه مفقوده توسعه شفت
جغرافیای سیاسی شهرستان شفت از دیرباز تجلیگاه بزرگ مردانی بوده که هر یک از آنها در عرصه علم و دانش زبانزد عام و خاص هستند و نام آنها تداعی کننده انسانهای بزرگی است که روشنی بخشیدند تا شهرستان شفت به عنوان شهرستان عالم پرور نامیده شود. اگر چه با گذشت زمان شفت بدلیل تصمیمات […]
جغرافیای سیاسی شهرستان شفت از دیرباز تجلیگاه بزرگ مردانی بوده که هر یک از آنها در عرصه علم و دانش زبانزد عام و خاص هستند و نام آنها تداعی کننده انسانهای بزرگی است که روشنی بخشیدند تا شهرستان شفت به عنوان شهرستان عالم پرور نامیده شود.
اگر چه با گذشت زمان شفت بدلیل تصمیمات نادرست و نبود زیرساخت های مناسب و عدم توزیع عادلانه و متوازن منابع از مسیر توسعه عقب مانده که با گذشت بیش از بیست سال از شهرستان شدن، شفت به عنوان یکی از سی و یک شهرستان کم برخوردار از حیث عمرانی و اجتماعی در سطح کشور محسوب می شود ،شهرستانی که باوجود پتانسیل های عظیم دیده نشده و نیاز به تصمیم عاجل در حوزه های مختلف و برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت با یک چشم انداز روشن برای برون رفت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب دارد که در گام نخست شناخت پتانسیل های بالقوه و بالفعل وایجاد فرصت های جدید و دفع تهدیدها دارد.
شهرستان شفت پتانسیل های در خور توجهی علی الخصوص در زمینه گردشگری ،کشاورزی و صنایع دستی دارد که نزدیکی به مرکزاستان و سرمایه گذاری در بخش گردشگری مذهبی با وجود امامزادگان ابراهیم (ع)و اسحاق (ع) از مزیت های رقابتی در بخش گردشگری است.
کشاورزی هم از جمله پتناسیل های شهرستان هست که با وجود محصولات مرغوب و دومین تولید کننده کرم ابریشم دراستان مستلزم ایجاد شرایط جدید و برند سازی محصولات بومی و سرمایه گذاری در این بخش ها می تواند آورده مناسبی برای شهرستان داشته باشد.
حال با جمیع جهات با وجود اینکه شفت به عنوان یکی از شهرستان کم برخودار محسوب می شود که آثارو نتایج تصمیمات نادرستی بوده که تاکنون گرفته شده ولی ازاین موضوع می توان برای جذب منابع بیشتر و فرصتی مناسبی برای برون رفت از وضعیت موجود استفاده نمود که مستلزم نگاه ویژه مدیران شهرستانی و استانی و کلان کشوری برای حل مسائل و مشکلات واهتمام ویژه در جهت محرومیت زدایی شهرستان است .
اکنون با تغییر مدیریتی در شهرستان انتظار می رود با وحدت و تعامل و همگرایی بین مدیران و مردم واستفاده از تمامی ظرفیت ها برای حل چالش ها در حوزه های مختلف و با سرمایه گذاری و اشتغال پایدار جلوی مهاجرت جوانان و نیروی انسانی ماهر و هدر رفت منابع گرفته شود.
نتیجتا نگاه از بالا به پایین بدون در نظر گرفتن خواست و نظر مردم که در تضاد با توسعه است برنامه ها ابتر خواهد ماند وبدون شک نقش نهادها مدنی و مشارکت پذیری مردم در تصمیمات روند توسعه شهرستان را تسریع و تسهیل خواهد بخشید و از مولفه ها و مقومات اثر گذاربرای حل چالش ها وبرون رفت از وضعیت موجود به نقطه مطلوب است ،در واقع حلقه مفقوده توسعه شفت در امر مشارکت نهفته است و توسعه اتفاق نخواهد افتد مگر با مشارکت دهی مردم درتدوین رئوس کلی برنامه ها و بهره گیری از نخبگان فکری در روند و آیند ها و ترسیم چشم انداز روشن و بلند مدت .
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید